Veelgestelde vragen creditcards

Veelgestelde vragen over creditcards

Nieuwe creditcard aanvragen

Wat is de beste creditcard?

De beste creditcard, gekeken naar service, is de Platinum card  van American Express. Echter deze is niet zo vaak geaccepteerd als Visa. Wilt u er zeker van zijn dat u kaart overal geaccepteerd wordt, dan kunt u beter een Visa card aanvragen. Welke type Visa u kiest is afhankelijk van de service en limiet dat u wilt hebben.

Wat is de goedkoopste creditcard?

Op dit moment is de MasterCard Classic van MasterCard de goedkoopste creditcard.  Zie ook de goedkoopste creditcards pagina

Ik wil een creditcard met een ruim/ geen limiet

De MasterCard Gold heeft een ruim limiet (euro 5.000). Wilt u echt geen limiet? Dan kunt beter een American Express creditcard aanvragen.

Wat is beter Visa of Mastercard?

Zowel Visa als  Mastercard brengen wereldwijd goede creditcards uit. Visa wordt net vaker geaccepteerd, vooral in arme landen.

Hoe lang duurt het om online een creditard aan te vragen?

Het online aanvragen van een creditcard neemt nog geen 10 minuten in beslag. Nadat uw aanvraag verzonden is, zullen wij per post contact met u opnemen over de status van uw aanvraag. Bij MasterCard en Visa duurt het ongeveer 2 weken voordat uw aanvraag is verwerkt. Bij American Express moet rekenen op 4 weken voordat uw aanvraag verwerkt is. De enige kaart die u niet kunt aanvragen is de Centurion van American Express. Deze wordt alleen gegeven op basis van uitnodiging.

Kan ik online een extra creditcard aanvragen?

Ja, bij de meeste creditcardmaatschappijen kunt u gewoon inloggen op uw account, en een extra kaart aanvragen. De regels zijn anders voor zakelijke creditcards. Dan geldt in principe de normale aanvraagprocedure.

Als ik een BKR-registratie heb, kan ik dan een creditcard aanvragen?

In de meeste gevallen zal een creditcard geweigert worden. Er zijn enkele prepaidkaarten op de markt die niet kijken naar betalingshistorie. Echter in stricte zin zijn dat geen creditcards.

Als ik bij de ING/ Rabobank/ ABN zit, kan ik dan ook bij Visa/ Mastercard/American Express een creditcard aanvragen?

Ja, u wordt aangeraden om bij een andere bank dan bij uw thuisbank een creditcard aan te vragen. Mocht er dan iets misgaan, dat kan de creditcardmaatschappij niet bij u reguliere betaalrekening. Gescheiden rekeningen bieden de meeste zekerheid.

Betalen met een creditcard

Moet ik rente betalen als ik een creditcard gebruik?

Nee, alleen als u lang wacht met betalen, moet u rente betalen. Vaak heeft u vier weken de tijd, voordat er rente in rekening wordt gebracht.

Wijzigen van gegevens bij de creditcardmaatschappij

Adreswijziging doorgeven

Kijk op de pagina adresgegevens creditcard wijzigen

Bankrekeningnummer wijzigen

Kijk op de pagina bankrekeningnummer wijzigen

Veiligheid creditcard

Zijn creditcards veilig?

Ja, creditcards zijn zeer veilig in gebruik. Zeker wanneer een creditcard wordt vergeleken met contant geld. In de meeste gevallen zal de creditcardmaatschappij het risico van fraude of diefstal op zich nemen. Daarnaast zijn de producten die u met een kaart aanschaft vaak verzekerd tegen schade, verlies of diefstal.

Ik wil online producten kopen met een creditcard, is dat veilig?

Zeker. U moet uiteraard alleen gegevens invoeren op sites die u vertrouwd. Wanneer mensen per email om u gegevens of pasword vragen moet u daar niet op in gaan. Vaak worden gegevens ontfutseld door een smoes.

Wat is een EMV-chip?

Een EMV-chip is een nieuwe chip die werkt met de internationale EMV standaard. Op de EMV-chip kunnen verschillende (betaal)diensten staan. Op de chip van de pas van de ING staan zowel de chipknip als de maestro.

Mijn creditcard is gestolen, wat moet ik doen?

Zo snel mogelijk contact opnemen met de creditcardmaatschappij om de creditcard te blokkeren. Kijk op de volgende pagina om de kaart te blokkeren creditcard blokkeren

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>